ZIJN INVESTEERDERS IN MIJ GEÏNTERESSEERD?

IS ER MARKT VOOR JOUW LENING?

MijnFunding heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de behoefte in de markt aan Direct-Funding zowel bij ondernemers als bij investeerders. Wij kunnen op basis van de resultaten met een volmondig ‘ja’ beantwoorden.

De resultaten komen voort uit testgroepen die wij kennis hebben laten maken met Direct-Funding. Zodra ondernemers begrijpen dat een obligatielening niets anders is dan een product en onderdeel is van de moderne manier van ondernemen zien zij de voordelen. Ook Albert Heijn had al bij oprichting aan deze eerste vorm van Direct-Funding haar groei te danken (denk aan de het aanbieden van spaarzegeltjes, nu koopzegels).

Aan de kant van het publiek en investeerders groeit rechtstreekse funding van ondernemer uit tot de nieuwe en actieve vorm van gespreid beleggen. Bij banken ontvangt men circa 0,2% op jaarbasis. De investeerder loopt weliswaar een hoger risico. Vandaar dat investeerders alleen dat bedrag moeten investeren dat ze kunnen missen en zij moeten dit bedrag spreiden over meerdere investeringen. Tegenover dit rendement ontvangt het publiek en de investeerder een rendement dat vaak 30 à 40 keer zo hoog ligt dan wat men bij de bank krijgt. Aandelen zijn en blijven (met name op termijnen tot vijf jaar) bijzonder speculatief en onbetrouwbaar. Je biedt als ondernemer met je lening dus een mooi product waar behoefte aan is. In samenwerking met MijnFunding presenteer jij je lening.

Onze resultaten worden bevestigd door de groei van Crowdfunding in Nederland en wereldwijd. Crowdfunding in de huidige vorm (onder AFM-toezicht) is vanaf 2014/2015 in Nederland actief en groeit nog steeds explosief. Elk jaar circa 65%. Zo is er in 2018, volgens nauwgezet onderzoek, circa 329 miljoen verzameld. Het eerste kwartaal van 2019 komt men uit op circa 128 miljoen. De markt van informele investeerders wordt nog vele malen hoger ingeschat. Welke- redenen liggen er achter deze cijfers? De banken keren een historisch lage rente uit. Iedereen gunt de ondernemer of onderneming uit zijn/haar buurt succes. Klanten worden fans en ambassadeurs dankzij Direct-Funding. Men wordt emotioneel een stukje eigenaar en voelt zich nauw(er) verbonden met de onderneming. Bovendien is een aantrekkelijk rendement mooi meegenomen.

De financiële macht en kracht van de ‘crowd’ is groot. Honderden of soms duizenden mensen kunnen zorgen voor miljoenen Euro’s aan werkkapitaal. MijnFunding helpt je uiteraard met haar specialistische marketingervaring en -expertise deze doelgroepen te bereiken en te converteren. In een vrijblijvend gesprek vertellen wij je er alles over en bekijken wij jouw financieringsbehoefte.

Maak een afspraak
Lees verder.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

INFORMATIECENTRUM

MijnFunding is gevestigd in het
Groot Handelsgebouw in Rotterdam

Algemene voorwaarden

Verwerkersovereenkomst

Privacy Verklaring

MIJNFUNDING

Stationsplein 45
Postbus 710
3000 AS Rotterdam
+31 (0)85 06 02 114
info@mijnfunding.nl